Montažni oporni zidovi


Montažni
oporni zidovi

Teren okrog hiše in na drugih zemljiščih lahko povzroča precej preglavic ali celo nevarnost.

Montažni betonski oporni zidovi zagotavljajo čvrsto in trajno oporo in zaščito pred podori terena ali najhujšimi vremenskimi ujmami. Kljub visoki trpežnosti pa lahko vanj vnesemo tudi estetsko noto in raznolikost izgleda.

Izdelava AB montažnih opornih zidov zahteva manj materiala kot masivni gravitacijski zidovi, hkrati pa hitrejša izvedba postavitve zmanjša obseg dela in posledično stroške.

Zahvaljujoč hitrosti in učinkovitosti so montažni oporni zidovi optimalna gradbena rešitev, še posebej v primeru velikih in izvedbeno težavnih gradbenih jam. .

Pri nižjih elementih do višine pol metra (npr. škarpa) ne potrebujete gradbenega dovoljenja, kar postopek še pospeši, vam pa prihrani denar.

Spodnji del montažnih zidov je podaljšan s peto v obliki črke L, kar zagotavlja večjo stabilnost. Dodatno ga pri montaži utrdimo z dobetonacijo na notranji strani in zasutjem z zemljino, prehajanje vode pa omogočimo z drenažnim slojem.

Oporne zidove postavljamo pri gradnji silosov in gnojnih jam.Nižja poraba materiala
in hitrejša izvedba

Galerija

Montažni oporni zidovi

Betonski izdelki po vaših željah

Iščete nekaj posebnega?
Ne zadovoljite se z običajnim.

Zaupajte nam svoje želje in ideje. Skupaj lahko razvijemo in izdelamo unikatne betonske izdelke, ki bodo v vaš dom in okolico vnesli vašo osebno noto.

Beton je idealen gradbeni material, ki dopušča neomejene oblikovne in izvedbene možnosti. Dopustite vaši domišljiji, da se izrazi, in udejanjite jo v betonu.

Naj bo vaša ideja naš naslednji projekt.